12188368 950394411666421 1873353138 n

Det ligger en lang historie bak, men kortversjonen er at vi var heldige og fikk være med på tv prosjekter som Zebra Grand Prix fra 2009. Her hadde vi ansvaret for bilene. Det ble mye slit under innspillingene etter masse krasj og god tv med 32 norske kjendisene som herjet villt i våre Volvo´er på Basserudåsen i Kongsberg. Etterhvert ble vi også spurt om å lage et innslag for Golden Goal, da Henrik og Johan på redaksjonsmøtet hadde bestemt at de skulle kjøre Rallycross. Skaar Racing Team som består av brødrene Atle og Frode Skaar tok utfordringen på stark arm. Det ble organisert lisenskurs, og vi fikk alle formaiteter på plass så de skulle delta i et internasjonalt løp på Momarken Bilbane.

Dette skulle skje bare en måned etter innspillingen av Zebra Grand Prix var ferdig, og vi jobbet under et enormt tidspress. Men SRT stilte tre biler på startstreken, en til Frode og hver sin identiske "1´r Golf" til Henrik Elvestad og Johan Golden. Dette skape naturligvis mye interesse fra folk utenfra og vi er stolte av å ha gjennomført dette i ettertid. Det gikk bra med kjøringen og til slutt hadde SRT to biler i A-finalen på Momarken Bilbane (Johan gikk videre fra B-finalen). Legger inn et par bilder her, men se gjerne fotoalbum på facebook siden til Skaar Racing Team.

Golf X 2 annonse1 3777x2166.-1

Her er det Henrik Elvestad som er foran Johan Golden ut fra alternativsporet.

Golf X 2.annonse2 3105x1974.-1

Johan Golden foran Henrik Elvestad, se den tette faighten gutta hadde i debuten!

1935368 279120440452 2936136 n

Fra venstre: Johan Golden, Maria, Frode, Henrik Elvestad og Tommy (barnebarna til hovedsponsoren i SRT, Stigesenteret).

Året etter Golden Goal var det en ny runde med Zebra Grand Prix, denne gangen på Lyngåsbanen i Drammen der 32 nye kjendiser stilte til start. Paralelt med dette prøvde vi å ha en aktiv karriere, og drive et junior team i rallycross.  Det har vært enormt mange morsomme stunder under disse årene. Flere og flere spurte om firmaevent, utdrikningslag etc. Høsten 2013 registerte vi Motorsport Event AS. Flere og flere firmaer, store og små finner veien til oss på Gardermoen Motorpark. Vi har et godt samarbeid med NMK Gardermoen, og er med på mye aktiviteter i området.

 

Det var mange personligheter på Zebra Grand Prix, er er de tre villeste! Se bilder og tekst på SRT facebook!

IMG 4372-1

ZGP.038-1

ZGP.012-1

Ole "lykkøyet" Klemetsen, Esben "Dansken" Selvig og Mira Craig, "tre villemenn bak rattet"!

 

Historien er lang, og strekker seg....

...helt tilbake til 1980 tallet, men jeg skal ta kort versjonen. Gjennom hele åtti og nittitallet fikk jeg (Frode) og min bror (Atle) være med på rallycross med vårt store idol Jan-Hroar Bjørklund (søskenbarnet til mamma) som konkurrerte mot selveste Martin Schanche. Senere var vi begge med naboer som kjørte bilcross og rallycross på løp, vi syklet til Rudskogen for å se på asfaltracing. Når vi var gamel nok til å begynne selv var det gjort -vi kjøpte våre første bilcross biler, og begge gikk læretiden på Bærum Biloppretting der familien Bjørklund driver stor bisniss og har motorsport som hobby.

Både Atle og jeg debutert i bilcross, i henholdsvis 1997 og 1998, mange løp ble det på sparebudsjett og tom lommebok i både bilcross og rallycross helt frem til en pause 2011 for min del (som aktiv). Vi har vært så heldig å få deltatt på 10 EM runder, der Estering i 2004 og Høljes samme året var de to store høydepunktene. Vi har kjørt mange NM runder begge to, og jeg har noen pallplasser i NM runder i tillegg til at "juniorteamet" som Atle har drevet har gjort det veldig bra med mange pallplasser og A-finaler opp i gjennom. Vi har fortsatt biler for utleie i rallycross.

Høsten 2013 ble jeg også kontaktet av Dansken & Fingern, og vi lagde i samarbeid et ellevilt innslag som vises på MAX kl 21.30 onsdag 28. oktober. Vi har ventet lenge, men nå er det endelig klart for blindekjøring med bilcross bil for aller første gang i Norge. To blinde jenter setter seg bak rattet og kjører alt hva de klarer og litt til, med Dansken & Fingern som co-driver i hver sin bil. Bildegalleri for dette ligger på facebook profilen til Motorsport Event.

I tillegg til dette har jeg vært heldig å få være med på utallige kommenteringer fra EM, VM og X-Games Rallycross på NRK, Viasat (2008-2015) i tillegg til at jeg faktisk ble plukket ut på audition til å kommentere Zebra Grand Prix det siste året (2010). Så det er ingen tvil om at det nå er en drøm som har gått i oppfyllelse, det å kunne "drive med motorsport på fulltid".

 

Ta kontakt for booking!

Ser dette morsomt ut, neste gang kan det være nettopp deres bedrift som kjører bilcross bil på bane, mange har vært innom - så godt som alle er superfornøyd! Ta kontakt med Frode på telefon 938 69 316 eller mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.